VeilingInfo | Inkoop | Export

VeilingInfo | Huisregels

*Registreren
Om mee te doen aan de veiling dient u zich eerst te registreren en vervolgens in te loggen.

Nieuwe registraties worden handmatig door de beheerder geactiveerd om te voorkomen dat de site wordt overspoeld met spam en andere ongewenste “vervuiling”. Dit kan tot 24 uur duren. U krijgt via email een bericht zodra de activatie is voltooid.

*Wachtwoord kwijt?
Wachtwoord vergeten? Volg dan deze link om het wachtwoord te resetten.

Problemen met het resetten? Neem contact met ons op via Facebook of het contactformulier.

*Voortgang biedingen
Om de biedingen op een item accuraat te volgen dient u in te loggen op de veiling. Wanneer u niet bent ingelogd kunt u de voortgang van de biedingen niet accuraat volgen waardoor de kans dat u de veiling niet wint erg groot is..

*Prijzen, informatie en diensten
Alle prijzen, informatie en diensten op deze veiling zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen en verstoringen.

*Veiling gewonnen?
Neem na het winnen van een veiling contact met ons op via email jan@zebravinken.nl of Facebook om een afspraak te maken voor het afhandelen van de gewonnen veiling.

*Betalen en Afhalen

 • Gewonnen items moeten binnen 2 weken worden betaald en afgehaald in Steenwijksmoer. Uitzonderingen alleen in overleg
 • Het risico van uitval/sterfte is volledig voor de koper. Uitzonderingen alleen in overleg
 • De kosten voor onderhoud van vogels welke niet binnen twee weken worden afgehaald worden doorberekend – € 5,00 per week
 • Wanneer de vogels 4 weken na het einde van de veiling nog steeds niet zijn afgehaald vervalt de overeenkomst en worden de betreffende vogels gegund aan de voorlaatste bieder of weer op de veiling geplaatst. De betaalde prijs wordt geretourneerd minus de kosten van onderhoud met een maximum van € 10,00

 • *BidSnipping

 • Wat is BidSnipping:

  Dat is de praktijk van het in de laatste paar seconden bieden op een item om het andere bieders onmogelijk te maken om daar nog op te kunnen reageren met een hoger bod.

 • Waarom BidSnipping regels:

  BidSnipping wordt momenteel beperkt omdat er vaak onduidelijkheden zijn (en er soms klachten worden ingediend) over de last-second biedingen. Deelnemers welke bieden vanaf een minder krachtige verbinding en apparaat zullen het vaak verliezen van deelnemers met snelle verbindingen en apparaten – Ook al dienden ze een hoger bod in. Middels anti-BidSnipping instellingen wordt dit nadeel teniet gedaan.

 • Anti-BidSnipping instellingen:

  Wanneer er op de veiling tijdens de laatste 60 seconden een bod wordt geplaatst, wordt de eindtijd automatisch met 60 seconden verlengd. Dit om alle deelnemers de kans te geven om opnieuw te bieden.

 • *Einde veiling
  Voor alle items op een veling geld dat de einddatum van de totale veiling ook de einddatum is van alle individuele items. Voor einde veiling worden geen items uit de veiling gehaald mits het gaat om een sterfgeval.

  *Fouten
  De veiling wordt door hobbyisten georganiseerd. Het kan daardoor voorkomen dat er door een menselijke fout een correctie moet worden doorgevoerd. Wij behouden ons het recht toe om dit tijdens, en tot uiterlijk één uur voor het einde van de veiling, te corrigeren

  Inkoop | Export

  *Gezocht
  Voor onze veiling en export zoeken wij kwaliteitsvogels in diverse kleurslagen met een goed formaat en type. Naast Multifactor vogels zoeken wij ook klassiekers met een goed formaat, model en kleur. Een masker, wit en bont horen daar ook bij.

  • Heeft u zebravinken over?
  • Stopt u met een kleur of zebravinken?
  • Wilt u meer ruimte voor uw jongen en /of kunnen uw reserve vogels weg?

  Neem dan contact met ons op.

  *Garantie
  Nette prijzen voor goede vogels. Voor extra mooie kwaliteitsvogels en aparte kleurslagen een hogere prijs. Wat weg gaat is tussen u en Birds For Life en uiteraard tegen contante betaling. Alle vogels worden ingezet voor export, verkoop of veiling.

  *Export
  Regelmatig hebben wij vogels beschikbaar voor export. U kunt ons bereiken middels onderstaande gegevens. Het is ook mogelijk om vogels te bestellen.